Исторические факты о напитках из игры Saloon Simulator [расширенная версия с рецептами + БОНУС] - Norhala
Данный пост отличается от заметки на DTF более расширенной версией + бонус: возможностью скачать оригинал той самой книги "Справочник бармена" 1862 года. В моём предыдущем лонге с обзором на Saloon Simulator (Пролог), я упоминала, как один из плюсов - разные исторические факты о жизни на Диком Западе на экране загрузки. И в каментах под этим лонгом у меня с подписчиками возник разговор о том, были ли вообще какие-то коктейли в те времена или просто виски разливали и всё? Вот тут я и вспомнила, что как раз на одной из загрузок был факт про самую первую книгу бармена! Только скриншот остался дома, а я работала в тот момент :) А потом я забыла ^_^ Вот, исправляюсь: Цитата: "Знаете ли вы? Первой американской книгой о напитках стал "Справочник бармена", напсианный в 1862 году Джерри Томасом, в котором были представлены самые первые рецепты множества культовых напитков и заложена основа современной миксологии." _________ Вообще, почитав разные исторические факты, можно узнать, что в XIX веке в Америке было очень много разнообразных коктейлей, которые подавали в тавернах. С 1810 по 1830 самым популярным напитком был Мятный Джулеп "Mint Julep". (рис.: Рецепт Джулепа из книги "Справочник бармена" 1862 года) Цитата: 87. JULEPS. The julep is peculiarly an American beverage, and m the Southern states is more popular than any other. It was introduced into England by Captain Marryatt, where it is now quite a favorite. The gallant captain seems to have had a penchant for the nectareous drink, and published the recipe in his work on America. We give it in his own words: “I must descant a little upon the mint julep-, as it is, with the thermometer at 100°, one of the most delightful and insinuating potations that ever was invented, and may be drunk with equal satisfaction when the thermometer is as low as 70°. There are many varieties, such us those composed of claret, Madeira, &c.; but the ingre-dients of the real mint julep are as follows. I learned how to make them, and succeeded pretty well. Put into a tumbler about a dozen sprigs of the tender shoots of mint, upon them put a spoonful of white sugar, and equal proportions of peach and common brandy, so as to fill it up one-third, or perhaps a little less. Then take rasped or pounded ice, and fill up the tumbler. Epicures rub the lips of the tumbler with a piece of fresh pineapple, and the tumbler itself is very often incrusted outside with stalactites of ice. As the ice melts, you drink. I once overheard two ladies talking in the next room to me, and one of them said, ‘Well, if I have a weakness for any one thing, it is for a mint julep!’ — a very amiable weakness, and proving her good sense and good taste. They are, in fact, like the American ladies, irresistible.” 88. Mint Julep. (Use large bar glass.) 1-table-spoonful of white pulverized sugar. 2 1/2 do. water, mix well with a spoon. Take three or four sprigs of fresh mint, and p:'ess them well in the sugar and water, until the flavor of the mint is extracted; add one and a half wine-glass of Cognac brandy, and fill the glass with fine shaved ice, then draw out the Sprigs of mint and insert them in the ice with the stems downward, so that the leaves will be above, in the shape of a bouquet; arrange berries, and small pieces of sliced orange on top in a tasty manner, dash with Jamaica rum, and sprinkle white sugar on top. Place a straw as represented in the cut, and you have a julep that is fit for an emperor. _________ В дневнике 1938 года, принадлежавшем Кетрин Джейн, канадке, путешествовавшей по США, была найдена запись о напитке под названием "Cobbler". Оба этих коктейля вместе с другими вошли в состав книги 1862 года под названием "The Bar-Tender's Guide" написанной Джерри Томасом: (рис.: Обложка книги "Справочник бармена" 1862 года) "Sherry Cobbler" в то время завоевал наиболее сильную популярность, вытеснив все остальные. Кобблер постоянно присутствовал во всех последующих справочниках в разных вариациях и рецептах (Champagne Cobbler, Catawba Cobbler, Hock Cobbler, Claret Cobbler, Sauterne Cobbler, Whiskey Cobbler...), однако именно Вишневый Коблер оставался наиболее популярным. (рис.: Рецепт Кобблера из книги "Справочник бармена" 1862 года) Цитата: 97. THE COBBLER. Like the julep, this delicious potation is an American invention, although it is now a favorite in all warm climates. The “cobbler” floes not require much skill in compounding, but to make it acceptable to the eye, as well as to the palate, it is necessary to display some taste in ornamenting the glass after the beverage is made. We give an illustration showing how a cobbler should look when mad to suit an epicure. 98. Sherry Cobbler. (Use large bar glass.) 2 wine-glasses of sherry. 1 table-spoonful of sugar. 2 or 3 slices of orange. Fill a tumbler with shaved ice. shake well, and ornament with berries in season. l’lace a straw as represented in the wood-cut. 99. Champagne Cobbler. (One bottle of wine to four large bar glasses,) 1 table-spoonful of sugar. 1 piece each of orange and lemon peei. Fill the tumbler one-third full with shaved ice, and till balance with wine, ornament in a tasty manner with berries in season. This beverage should be sipped through a straw. 100, Catawba Cobbler, (Use large bar glass.) 1 teaspoonful of sugar dissolved in one table-spoonful ot water. 2 wineglasses of wine. Fill tumbler with shaved ice, and ornament with sliced orange and berries in season. Place a straw as described in the sherry cobbler. 101. Hock Cobbler. (Use large bar glass.) This drink is made the same way as the Catawba cobbler, using Hock wine instead of Catawba. 102. Claret Cobbler. (Use large bar glass.) This drink is made the same way as the Catawba cobbler, using claret wine instead of Catawba. 103. Sauterne Cobbler. (Use large bar glass.) The same as Catawba cobbler, using Sauterne instead of Catawba. _________ Предлагаю вам ознакомиться полностью с данным справочником и узнать, какие напитки пили в 19-м веке и как они готовились. СКАЧАТЬ скан с оригинала " Справочник бармена " 1862 года: И помните - предаваясь дегустации алкогольных напитков, не пейте до такого состояния: (Скриншот из игры Saloon Simulator )
Если кому нужна ПДФ самой первой книги по миксологии — приходите в личку, она у меня в облаке лежит в полном объеме. 222 мегабайта тайных знаний о коктейлях, муншайне и культуре распития хороших напитков)
симпуем на якорный контент
@Амбассадор Сети К&Б р-н Перово @Денис Уэйн @Oleg Vikharev